Yöntemler

Stem Cell SC (Kök Hücre)

• 5

Farklı dokulara dönüşebilen “Stemcell” esaslı tedavilerdir. Stem Cell (kök hücre) uzun süre bölünebilme ve kendilerini yenileyebilme kapasitesi (300/400 döngü ) olan, belli sinyaller ile özelleşerek farklı hücreler oluşmasına kaynaklık eden hücrelerdir. Hasar gören bölgedeki doku veya  organanakil sonrası,  kaynak dokuyu yapısal ve işlevsel olarak yenileyen, çoğaltabilen yapılardır.

Hasar gören hücre, doku veya organların biyolojik işlevlerini, değişim potansiyeli olan hücreler ile  yenilenmesi işlemidir. Kayıp hücre, dokuların yenilenme, yerine koyma işlevi olan yeni nesil tedavilerdir.   Kaybedilen doku ve organ fonksiyonlarının yeniden kazanılmasını sağlar.

Özelleşmemiş kök hücreler(Stem Cell) ; myokard (kalp kası), myometrium, endometrium (Uterus), overstoması, vaskülerendotelhücreleri  veya sinir hücreleri gibi özelleşmiş hücrelere kaynaklık eder. Erişkin stemcell (Kök Hücre) uygulamaları,  yaşayan organizmadaki bulundukları doku hasarlarını oarır, dokunun devamlılığını ( yenilenmesini ) sağlar. Yaş almakla birlikte hücre doku organ yenilenme kapasitesi azalır, bunların desteklenmesinde yeni etkin bir yöntemdir.

Tüm alanlarda yayılarak kullanılmaya başlanmıştır. Cinsel işlev bozukluklarında kullanım sonuçları gelecek vadetmektedir. Girişimsel cinsel tedaviler içinde yerini almış ve aktif kullanım alanı bulmuştur. Özellikle doku organ yaşlanması ve hasarlarının olduğu Cinsel İşlev Bozuklukları ve Üreme Sağlığı Sorunlarında klasik tedavi yöntemlerimizin yetersiz kaldığı yapısal patolojilerde  kök hücrelerin kendi kendini yenileme ve rejenerasyon özelliğinden faydalanılabilir.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !