Yöntemler

Nöralterapi

  • 5

Bedenin belirli sinir bağlantı alanlarına enjeksiyonu,  komplike bir sistematik içinde uygulanan regülasyon(düzenleme) tedavisidir. Terapotik Lokal anestezikler (Prokain, Lidokain) kullanılarak sinir bağlantıları üzerinden bilgi akışını optimize eder. Böylece bedenin kendi kendini iyileştirme kapasitesini arttırmaktadır.

Fonksiyonel patolojilerin ön planda olduğu tüm hastalıklarda kullanılabilir. Bedenin iletişim araçlarından otonom (vejetatif) sinir sistemi, nöromyofasiyal ve endokrin bağlantıların sağlıklı iletişim içinde çalışmasını sağlar. Sistemler, dokular, organlar arasındaki bilgi akışının sağlıklı hale getirilmesi ile bağışıklık sistemi aktive edilir. Özellikle akut ve kronik  inflamasyonberaberindenöroinflamasyonun kontrol altına alınmasında etkilidir.

Uygulanan enjeksiyon tedavisi sonucu ilgili bölgelerde dolaşım ve perfüzyon artışı sağlanır. Perfüzyon artışı vasküler ve sinirsel regülasyon ile doku ve organ disfonksiyonlarında regülasyon (düzenlenme) sağlar. Hormon bezleri üzerinde perfüzyon artışı ile hormonalregülasyon da sağlanmış olur.

Özellikle sempatik ve parasempatik sinir sisteminin dengelenmesi sağlanır. Sempatik-parasempatik regülasyon, organsal aktivasyonda optimizasyon sağlar. Bu dengenin hassas olduğu özellikle pelvik ve kranial bölgede yer alan organların fonksiyon bozukluklarında çözüm oluşturur.

Nöralterapi, dolaşım sistemi, sinir sistemi ve endokrin sisitem üzerindeki etkileri ile cinsel işlev bozukluklarında aktif kullanılabilecek girişimsel bir yöntemdir. Sempatik ve parasempatik regülasyon optimizasyonun en hassas olduğu cinsel işlev ve üreme fonksiyonlarında  etkili yöntemlerdendir.

Enjeksiyon uygulaması, cilt, kas (batın, pelvik ve gluteal kaslar), organ(troid, prostat), periferik sinir çıkış noktaları (N. Pudentalis, PunctumNevrosum, N trigeminus),  pleksuslar(uterovaginal, protat),  ganglionlar (sefonopalatin, sempatik ganglionlar)  ve eksen organ (sakralepidural, imparlumbalepidural)  üzerinde topografik anatomi kullanılarak yapılır.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !