Derneğimiz

Eğitim Hakkında

ÜROJİNEKOLOJİK ve CİNSEL GİRİŞİMSEL TEDAVİLER EĞİTİM SEMİNERLERİ HAKKINDA

Cinsel sorunları bireysel bir sorun olmaktan çok daha ötesi olduğunu biliyoruz. Partnerler arasında yaşanan sorunların çözümlenmediğinde ailesel, çevresel ve toplumsal başka sorunlara evrildiğini görüyoruz.

Ürojinekolojik sorunlar ve cinsel işlev bozukluğu tedavilerinde bütüncül ve multidisipliner yaklaşımın gerekliliğine inanıyoruz. Bu  alanında çalışan hekimlerimizin öğrenme dürtüsünü canlı tutmak istiyoruz. Bu amaçla mesleğine değer katacak eğitimler sunuyoruz.

Ürojinekolojik ve cinsel sorunların tedavisinde bütünselliği yakalamak, bu alandaki girişimsel yöntemlerin kullanılması ile ilgili deneyimlerimizi paylaşmak istiyoruz. Pratik uygulamalı seminer eğitimleriyle, uygulayarak kalıcı öğrenme programları sunuyoruz.

Multidisipliner bir yaklaşım ile  girişimsel yöntemlerin ürojinekolojik ve cinsel işlev bozukluklarında kullanılması öngörülmüştür. Amaç bu alanda eksik kalmış tedavilerin kalitelisini arttırmaktır. Ürojinekoloji ve cinsel işlev bozukluklarının tedavilerinde minimal invaziv girişimsel tedavileri yapacak hekimler yetiştirmektir. Ürojinekoloji ve cinsel tedaviler alanında girişimsel yöntemlerin kullanılmasını, tedavi başarısını arttırmak istiyoruz.

Seminerlerimizde bilimin ışığında litaratür desteği ile eğitimler uygulanır. Eğitim modülerdir ve her bir modül kendi içinde ayrı bir eğitimdir. Modül içeriğine uygun alanında yetkin kişilerden sunumlar yapılır. Workshoplara kursiyerlerin aktif katılımı sağlanır. Workshop uygulamaları, her hekimin uygulayabilecek duruma getirilecek formatta hazırlanır.

Son bilimsel veriler, araştırmalar ve kursiyerlerimizin aktif katılımlarıyla eğitimler güncellenir. Bu amaçla kursiyerlerin kullanacağı yazılı anamnez ve girişim protokolleri hazırlanır. Yazılı veri toplayarak veri tabanı oluşturulur. Akademik alanda çalışmak isteyen hekimlerin veri toplaması sağlanır. Aidiyet duygusu geliştirilir, birlikte büyüme ve dayanışmaya değer verilir.

Eğitimin amacı; etik, multi-disipliner ve bilimsel bir bakış açısı kazandırmaktır. Kursiyerlerine birlik ve dayanışma gücü veren, sosyal bir çevre oluşturan GİCİDER üyesi yapmaktır.

Konu bütünlüğünün sağlanabilmesi için eğitimler GİCİDER yönetim kurulu üyeleri tarafından planlanır ve verilir.

KURSİYERLERE PROFESYONEL DESTEK

Ürojinekolojik ve cinsel tedaviler alanında girişimsel uygulamaları yapan hekimlerin tanışması, kaynaşmasını  bilgi alışverişinde bulunmasını sağlamak.

Kursiyerlere girişimsel tedaviler için danışmanlık hizmeti sunmak.

ACOGS-BNR-GİCİDER bünyesinde kursiyerlere hasta yönlendirmek.

ACOGS-GİCİDER  bünyesinde organize edilen sempozyum ve kongrelere indirimli katılım sağlamak.

Eğitim tekrarı yapılan modüllere katılımlarda indirim sağlamak.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?

Hekimler (Fonksiyonel Ürojinekolojik sorunlar ve Cinsel tedaviye gönül vermiş tüm hekimler, Kadın Doğum, Üroloji, Algoloji, Aile Hekimi ve Asistanları). Her kursiyer eğitime uygun enjeksiyonları yapmak ve yaptırmakla sorumludur. Bu amaçla eğitimlere uygun rahat kıyafetlerle katılım uygulama kolaylığı sağlar.

BELGELENDİRME

Eğitim modüllerini ve workshop uygulamalarını alan kursiyerlerimize, katıldığı modül için GİCİDER (Girişimsel Cinsel Regülasyon Derneği) onaylı "20 SAATLİK WORKSHOP-KATILIM BELGESİ" verilecektir.

GİCİDER’in verdiği seminerlerin modüllerini teorik ve pratik çalışmalarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize, cinsel sağlık biliminde faaliyet gösteren uluslararası ve ulusal tüm kurum ve kuruluşların etik kurallarına ve mesleki davranış ilkelerine bağlı kalmayı ve faaliyet gösterecekleri ülkelerin kanunlarına uygun davranmayı taahhüt etmeleri şartıyla, GİCİDER onaylı 40 SAATLİK "ÜROJİNEKOLOJİK ve CİNSEL İŞLEV BOZUKLUKLARINDA GİRİŞİMSEL TEDAVİLER EĞİTİMİ KATILIM BELGESİ" verilecektir.

EĞİTİM STANDARTLARI

Her bir modül 20 akademik saatten oluşur.

Devam zorunludur. Altı modülden eksik saatler bir sonraki eğitiminde tamamlanabilir.

Her bir modülün en az 15 saatine katılım sağlandığı takdirde, o modül için katılım belgesi düzenlenir.

Kontenjanımız 60 kişiliktir ve eğitim salonlarımız workshop uygulama koşullarına uygundur.

Yeterli Eğitmen kadrosu ile Workshop eğitimleri 15 kişilik gruplar halinde düzenlenmektedir

BİLGİLENDİRME

1- Cinsel Girişimsel Regülasyon Derneği (GİCİDER) web sitesinde yer alan tüm eğitimlerin ve kongrelerin organizasyonu, mali işlemleri ve üstlenicisi.'dir.

2- Eğitimleri organize eden SMG Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti, döviz kurundaki artışlar ve enflasyon nedeniyle eğitim maliyetlerinin artması durumunda, gerekli gördüğü zamanlarda EĞİTİM ÜCRETLERİ’nde değişiklik yapma hakkını kendinde saklı tutar. 

Cinsel Terapi Eğitim Formuna ulaşmak için tıklayınız...